message

Üzenetküldés


Az Őrségben, Magyarszombatfán, ezen a fazekasságáról is nevezetes kis dunántúli településen működik kecsketenyésztő telepünk és kecsketej-feldolgozó üzemünk. Közel húszféle előállított termékkel fogadjuk vendégeinket, akiknek a sok földi jó mellett nemcsak termékeink nyújtanak élményt, hanem a velük harmonizáló, kiváló vörös- és fehérborok, a gidasimogató, illetve maga a sajtkészítés látványa is. Hagyományőrző termékeink között a kecskesajton kívül megtalálhatók a magyartarka tehenek tejéből készített sajtok, az alma lekvár, a birsalmasajt. 2005-ben elnyertük az Év sajttermelője kitüntető címet. Ha az Őrségben jár szívesen látjuk egy uzsonnára. Szívesen állunk rendelkezésre akkor is, ha nagyobb rendezvényeket kívánnak tartani nálunk. Községünkben minden megtalálható, ami a tökéletes nyugalomhoz, a gondtalan kikapcsolódáshoz és a pihenéshez szükséges buschenschank. (Buschenschank egy osztrák szó, mely azt takarja, hogy annál a háznál heti néhány alkalommal étkezni lehet a háziak saját maguknak készített ételeiből, az általuk előállítotkekből legyen az sajt, füstölt kolbász, mangalica sonka, akár bor is)

Elérhetőségek:
Buzás Attila Sándor
Cím: 9946 Magyarszombatfa, Gödörházi u.55/a
Tel.: 70/641-0888
E-mail: buzas.attila@inyes.hu
www.inyes.hu


Bővebb információ:

Buzás Attila Sándor

buzas.attila@inyes.hu

70/641-0888

http://www.inyes.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Festetics vágta   |  
2017. augusztus 19. és 2017. augusztus 20. között
2017-ben Gyenesdiáson a hagyományos, visszatérő programjainkra érkezők mellett ismét várjuk a lovas sportok kedvelőit.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Gyüttment Fesztivál 2017 - Oszkó   |  
2017. augusztus 24. és 2017. augusztus 27. között
„Költözz vidékre és kezdj új életet?!” Erről szól a Gyüttment Fesztivál, a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója. Tudásmegosztás és tapasztalat csere, fesztivál környezetben, fesztivál hangulatban. Az öko-tudatos létezés képviselői, úttörői, bozótharcosai gyűlnek össze négy napra, előadóként, vagy hallgatóként, egymást segítve, tanítva. Mivel várunk a Gyüttment Fesztiválon? Lesznek szakmai beszélgetések, gyakorlati foglalkozások, termelői piac, magbörze, túrák, tanyalátogatások, gyógynövénygyűjtés, közösségi konyha. Külön hangsúlyt fektetünk a tapasztalati úton szerzett gyakorlati tudás átadására, ami így egybeesik a hagyományőrzéssel, régi népszokások felidézésével, ápolásával. Ez nem jelent semmi mást, mint például hogy meg lehet tanulni vegyszermentes ételeket készíteni, gyógynövényeket tudatosan használni, vagy akár elfeledettnek hitt eszközöket beemelni a hétköznapi használatba. Gondoskodunk számos családi és gyerekprogramról is, és természetesen kiemelt szerepet kap a zene.

Kulturális örökség

Operett est   |  
2017. május 8. és 2017. szeptember 11. között
Májustól szeptember közepéig hétfőnként az Operett Színház művészei szórakoztatják a nagyérdeműt. A klasszikus operettet kedvelőknek könnyed szórakozást kínálnak. Belépőjegy: 3900 Ft
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!